My-mobile
Právě je sob 18.11.17 12:53

reklama

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 Navigon - řešení problémů, poradna, informace 
Autor Zpráva
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 08.01.13 20:16
Příspěvky: 14813
Poděkovali mu: 4123 x
Medaile: 4
Universal writer (1) Best uploader (1) Team member silver (1) Uploader (1)

Příspěvek Re: Navigon - řešení problémů, poradna, informace
Navigon je specifický tím, že uvádí nové verze aplikace, ale mapy nejsou vždy v nové aplikaci aktualizované.
Některá verze tahá nové mapy, některá ne a podle stažených souborů .map se nedá poznat o jakou verzi map jde.
Pokud provádíš update aplikace, musíš potom v MyMaps příslušné mapy aktualizovat a ne vždy se jedná o nové mapy.
Proto jsou zde na foru mimo vlastní aplikaci také mapy z Navigon Fresh, které jsou vždy aktuální.
Kromě map, je třeba vždy vyměnit i nfs soubory, protože jinak mapy nebudou fungovat.
To bude asi případ o kterém píšeš, že jsi přehrál mapy z nového telefonu do starého a nefungují.
Jinak je zvláštní, že ani po factory resetu se problém neodstraní.

_________________
Obrázek

Obrázek


čtv 25.07.13 14:16
Profil
Nováček

Registrován: úte 17.11.09 19:22
Příspěvky: 7
Poděkovali mu: 0 x

Příspěvek Re: Navigon - řešení problémů, poradna, informace
Dobrý den,
omlouvám se, že uhýbám od právě řešeného problému. Po dlouhé době a mnoha testováních i na jiných mobilech jsem zjistil, že Navigon (asi jen warez) nefunguje na telefonech tzv. dualsim. Je to proto, že aplikace se váže na IMEI a právě dualsim mají dvě tyto IMEI. Bohužel jsem nenašel nic, co by umožnilo alespoň na nějakou dobu "udělat" z dualsim klasický mobil (skryla by jedno IMEI). Další možnost by byl nějaký generátor registrace (kam by se ručně zadalo IMEI). Pokud v budoucnu na něco narazíte, pls ozvěte se.


úte 06.08.13 16:37
Profil
Nováček

Registrován: čtv 25.07.13 13:08
Příspěvky: 11
Poděkovali mu: 3 x

Příspěvek Re: Navigon - řešení problémů, poradna, informace
Germanicusi díky za reakci, mě právě zaujalo to, že u zcela nového telefonu to hned na poprvé stáhlo nové mapy a u starého i když jsem vše vymazal z telefonu a z SD karty tak to stáhlo mapy staré a další aktualizace prostě už nešly. Musel jsem prostě do složky navigon nahrát nové mapy stažené zde z fóra a pak se mi tam objevily ty nové mapy, jak jsem si přál. I tak mě překvapuje, že velikost mapy ČR v jednom i druhém telefonu je odlišná (jedna má 72,80 MB a v druhým telefonu s mapami z fora má 73,44 MB) a u obojího to píše že mapy jsou aktuální a obojí je ze stejného instalátoru.


úte 06.08.13 16:50
Profil
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 08.01.13 20:16
Příspěvky: 14813
Poděkovali mu: 4123 x
Medaile: 4
Universal writer (1) Best uploader (1) Team member silver (1) Uploader (1)

Příspěvek Re: Navigon - řešení problémů, poradna, informace
Na to, že telefon hlásí aktuální mapy nekoukej. Aplikace tahá většinou starší verze map, než jsou ke stažení z Navigon Fresh, tam je pravidelná aktualizace každé čtvrtletí. Proto se liší i velikost mapy.
Poslední mapa Q2/2013 ČR má 75199 kB. Většinou je každá nová mapa o kousek větší.
Mapy ČR:
Q1/2013 74544 kB
Q4/2012 asi jsem jí smazal
Q3/2012 72939 kB
Q2/2012 72361 kB
Q1/2012 70857 kB

@still_wolf
Nikdy jsem dvousimkáč neměl, ale nějak mi hlava nebere, proč má dvě IMEI.
Měl jsem dojem, že IMEI souvisí se železem a ne se SIM. Na to se musím někde podívat.

_________________
Obrázek

Obrázek


úte 06.08.13 22:46
Profil
Nováček

Registrován: čtv 25.07.13 13:08
Příspěvky: 11
Poděkovali mu: 3 x

Příspěvek Re: Navigon - řešení problémů, poradna, informace
Tak jsem si postup instalace otestoval i na tom novém telefonu, kde se mi sice hned napoprvé tehdy stáhly nové mapy, ale velikost mapy ČR byla menší než při nahrávání map přímo do složky Navigon u druhého telefonu. Vše proběhlo OK, jen je zajímavé, že to po nahrání všech map a nfs souborů vyhledá další nějakou aktualizaci o velikosti 505 MB a pak teprve má velikost ČR a dalších map stejnou velikost jako u druhého telefonu. Logiku to pro mě sice moc nemá, ale důležité je že už znám ten správný postup :-) Takže ještě jednou díky za cenné rady a poskytnutí map.


stř 07.08.13 07:27
Profil
Nováček

Registrován: úte 17.11.09 19:22
Příspěvky: 7
Poděkovali mu: 0 x

Příspěvek Re: Navigon - řešení problémů, poradna, informace
Germanicus: Nejsem v tom nějak znalec. Ale co jsem se dočetl, tak se jedná o identifikační číslo telefonu pro operátora. Dual sim se tedy tváří jako dva oddělené telefony (asi kdyby se tvářil jako jeden, systém operátorů by to nezkousnul). Rozhodně když si dám do teleofnu *#06#, "vybafne" na mě dvě IMEI s tím, že jedna je označena jako na slotu 2.


stř 07.08.13 20:55
Profil
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 08.01.13 20:16
Příspěvky: 14813
Poděkovali mu: 4123 x
Medaile: 4
Universal writer (1) Best uploader (1) Team member silver (1) Uploader (1)

Příspěvek Re: Navigon - řešení problémů, poradna, informace
Tak to beru. Telefon se "tváří" jako dvě železa a proto má dvě IMEI.

_________________
Obrázek

Obrázek


čtv 08.08.13 16:40
Profil
Nováček

Registrován: úte 17.11.09 19:22
Příspěvky: 7
Poděkovali mu: 0 x

Příspěvek Re: Navigon - řešení problémů, poradna, informace
Přesně tak. Jen je otázkou, jestli alespoň jedné IMEI lze dočasně schovat (zneviditelnit). Nebo alespoň během vytváření registrace zadat IMEI ručně. Pak by Navigon šel nainstalovat i na dualsim. Jinak co čtu, tak i Navigon v nějaké diskusy v Německu nedoporučoval svojí navigaci na Dual-sim. V Google play mi ale hlásí kompatibilitu, na stranu druhou řada lidí s ní měli problém a oni jednoduše neodpověděli.


pon 12.08.13 15:25
Profil
Nováček

Registrován: pát 16.11.12 21:15
Příspěvky: 7
Poděkovali mu: 0 x

Příspěvek Navigon Europe
kam soubory NFS+POI nakopírovat?


Naposledy upravil MONT! dne úte 01.10.13 18:54, celkově upraveno 1
Přesunuto do správného topicu...příště trochu lépe hledej ;)


úte 01.10.13 17:01
Profil
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 08.01.13 20:16
Příspěvky: 14813
Poděkovali mu: 4123 x
Medaile: 4
Universal writer (1) Best uploader (1) Team member silver (1) Uploader (1)

Příspěvek Re: Navigon Europe
Navigon/map - soubory .map
Navigon/poi - soubory .poi
Navigon/data - soubory .nfs

Poprosím moderátory o přesunutí.

_________________
Obrázek

Obrázek


Naposledy upravil MONT! dne úte 01.10.13 18:55, celkově upraveno 2
Přesunuto ;)


úte 01.10.13 18:08
Profil
Nováček

Registrován: stř 28.08.13 13:00
Příspěvky: 1
Poděkovali mu: 0 x

Příspěvek Re: Navigon Europe
Ahoj lidi, potřeboval bych poradit. S instalací problém nemám, zbytek se stáhne z netu. Ale chci se zeptat - co mám udělat, aby mě fungovalo 3d zobrazení terénu a Live traffic? Vůbec netuším....Díky


Naposledy upravil Hepaa dne stř 02.10.13 21:56, celkově upraveno 1
Sloučeno do příslušného tématu.


stř 02.10.13 13:07
Profil
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 08.01.13 20:16
Příspěvky: 14813
Poděkovali mu: 4123 x
Medaile: 4
Universal writer (1) Best uploader (1) Team member silver (1) Uploader (1)

Příspěvek Re: Navigon - řešení problémů, poradna, informace
Live Traffic i Panorama View 3D jsou placené funkce. :(
Pokud klikneš na symbol košíku, uvidíš všechny funkce k zakoupení.

_________________
Obrázek

Obrázek


stř 02.10.13 22:47
Profil
Nováček

Registrován: čtv 25.07.13 13:08
Příspěvky: 11
Poděkovali mu: 3 x

Příspěvek Re: Navigon - řešení problémů, poradna, informace
Germanicusi, nevíš prosím Tě kam si Navigon ukládá soubory s osobními POI a s uložené trasy ? Rád bych si je zazálohoval, protože vždy s novou aktualizací zmizí. Na SD-kartu je neukládá, tam jsem nic takového nenašel. Jen doufám že to nedává do systémové části, to bych měl bez rootu smolíka :(


úte 19.11.13 18:04
Profil
Nováček

Registrován: stř 18.12.13 20:11
Příspěvky: 1
Poděkovali mu: 0 x

Příspěvek Re: Navigon - řešení problémů, poradna, informace
ahoj stáhl jsem si navigon nainstaloval ale když se mi maj tahat data z netu takmi to napíše : vyskytla se chyba. ověřte síťové/internetové připojení
poraďte prosím co s tím
spojení se serverem i ověření registrace je odfajfknuta ale nejde mi to stáhnout díky


pát 20.12.13 13:10
Profil
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 08.01.13 20:16
Příspěvky: 14813
Poděkovali mu: 4123 x
Medaile: 4
Universal writer (1) Best uploader (1) Team member silver (1) Uploader (1)

Příspěvek Re: Navigon - řešení problémů, poradna, informace
Už jsem Ti psal v SZ, že problém je v telefonu s dvěma SIM.
Také jsem byl překvapen, že telefon má vlastně 2 IMEI, ale je to tak.
Takže se smiř s tím, že Navigon nepojede.

EDIT:
Možná by to šlo řešit kopírovanou verzí, jako u Sygic.
Tzn: zkopírovat na kartu složku Navigon se všemi potřebnými soubory, takže aplikace nebude potřebovat nic stahovat.
Potom teprve instalovat vlastní apk. Nevím jestli to bude fungovat, ale za zkoušku nic nedáš.
Pokud bude trochu času, tak Ti pošlu odkaz na složku Navigon, ale musím znát verzi Androidu.
Btw tu SZ z 18.12. sis ani nepřečetl. :(, tak se snažím zbytečně.

_________________
Obrázek

Obrázek


pát 20.12.13 13:16
Profil
Nováček

Registrován: pon 13.01.14 18:29
Příspěvky: 4
Poděkovali mu: 0 x

Příspěvek NAVIGON Europe
Zdravím všechny. Může mi někdo pomoc?
Už asi měsíc scháním a hledám NAVIGON Europe do mobilu neofic....
Žádná appka kterou jsem stahnul nefunguje,nechce se přihlásit se serverem.
Moc dík


Naposledy upravil MONT! dne pon 13.01.14 23:54, celkově upraveno 1
Téma přesunuto tam, kam patří. Příště si pročti celé téma, abys nepsal zbytečné spamy tam, kam to nepatří! Díky za pochopení.


pon 13.01.14 19:09
Profil
Nováček

Registrován: čtv 25.07.13 13:08
Příspěvky: 11
Poděkovali mu: 3 x

Příspěvek Re: NAVIGON Europe
Divný, ty co jsou tady fungují bezvadně.


pon 13.01.14 19:14
Profil
Nováček

Registrován: pon 13.01.14 18:29
Příspěvky: 4
Poděkovali mu: 0 x

Příspěvek Re: NAVIGON Europe
Mě to hlásí probíhá registrace a pak vyskytla se chyba
Jakou appku jsi použil?

//EDIT

Žádný nápad nebo rada? Moc prosím.


pon 13.01.14 19:17
Profil
Nováček

Registrován: čtv 25.07.13 13:08
Příspěvky: 11
Poděkovali mu: 3 x

Příspěvek Re: NAVIGON Europe
Postupně používám každou co tu je novější a novější. Nemáš dvousimkový telefon ?


pon 13.01.14 19:48
Profil
Nováček

Registrován: pon 13.01.14 18:29
Příspěvky: 4
Poděkovali mu: 0 x

Příspěvek Re: NAVIGON Europe
Mám dvou sim

//EDIT

to má nějaký vliv?


pon 13.01.14 19:58
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

FacebookTwitter



Toplist Heureka Bannery
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

[E-mail my-mobile.cz]

Zobrazit pro
Mobil | Klasicky


Powered by phpBB © phpBB Group.